PORLA KEIDAS KESKELLÄ LOHJAA

Suurperheemme Porla on sekä elämysten puisto että kahdenkeskinen muistelupaikka Porla – keidas keskellä kaupunkia. Se on paikka, jossa lastenlapsemme (10 eri ikäistä yksilöä) ja lastenlastenlapsemme (4.polvi/ 8 kpl) ovat suurkaupungeissa asuvina voineet tutustua luonnon ihmeisiin eri vuoden aikoina. Olemme ihastelleet keväisin lintuemojen toimia, kuinka ne hoivaavat pieniä untuvaisia jälkeläisiään ja opettavat niille mm miten lähestyvää vaaraa vältetään ja paetaan. Pitkin kesää olemme lasten toiveiden mukaisesti käyneet seuraamassa niin lintujen kuin kalojenkin elämää altaissa ja laajemminkin Porlan alueella. Erityisen suuri ilo oli seurata tyttärenpoikien (9-12v) toimia elokuun pimenevässä illassa kun he etsivät näkö- ja kuulohavaintoja altaiden yli lentävistä lepakoista.

Pimentyvän illan mystisyyttä ja kiehtovuutta lisäsi taustalla rätisevä nuotio. Monituntisen illan päätteeksi nuotiolla paistettiin vielä makkaraa. Meidän katraan arvio on ollut ja on edelleen ” kyllä Porla on yliveto”.
Iäkäs monivammainen aviomieheni on ollut sekä terveyskeskuksen että Kultakodin asukkaana / potilaana useita vuosia ennen kotiutumistaan kesällä 2013.
Terveyskeskuksessa oloaikanaan vein hänet joskus jopa päivittäin pyörätuolillaan Aurlahden rantaan – siihen uimarannan ja kala-altaiden välimaastoon. Muistelimme yhdessä elettyjä vuosiamme, syntymäkotiemme rantoja tai nautimme vain yhdessä olosta samalla seuraten lintujen toimia.

Kultakodissa ollessaan hänen huoneensa tärkein elementti oli järvinäkymä.

Inkeri Kangas