MIKSI ASETUN KUNTAVAALIEHDOKKAAKSI?

Monet tuttavani ovat minulta kysyneet, ”miksi enää asetut kuntavaaliehdokkaaksi? Sinullahan on nyt eläkkeellä aikaa matkustaa ja harrastaa, et olisi aikatauluista ja kokouksista riippuvainen”.

Olen kyllä itsekin asiaa pohtinut hyvin vakavasti ja miettinyt itsekin noita tuttavieni asettamia kysymyksiä.

Omassa pohdiskelussa olen tehnyt johtopäätöksiä: Ikäni ei voi olla este ehdokkaaksi asettumiselle. Olen ihan kiinni tässä ajassa, niin valtakunnan politiikan kuin kuntatasonkin politiikan ymmärtämisessä. Kuntakentässä ja palveluiden tuottamisessa on meneillään niin iso murros, että haluan olla mukana pitämässä kaupunkilaisten puolta, että he saavat kuntapalveluita tasavertaisesti. Vain osallistumalla voi vaikuttaa.

Meneillään oleva valtuustokausi ei ole ollut kovinkaan menestyksellinen entisen Nummi-Pusulan ja nykyisen liitoskunnan edustajana suuressa Lohjassa. Aika on ollut harjoittelua ja luottamuksen voittamista. Valtuustokauden demokraattiset päätökset eivät ole kohdelleet Nummi-Pusulan aluetta hyvin, kaikista yrityksistä huolimatta.

Näistä harmillisista päätöksistä huolimatta Nummi-Pusulan kunta ei olisi pystynyt toimimaan itsenäisenä kuntana velan oton turvin montaakaan vuotta, vaikka sitä mahdollisuutta aina vielä joskus haikaillaan.

Me, entisen Nummi-Pusulan valtuutetut ja nykyisessä Lohjan valtuustossa olevat liitoskunnan edustajat, emme ole saaneet niitä esityksiämme eteenpäin, joita olisimme halunneet alueeltamme viedä eteenpäin. Yksi painava peruste on yleinen huono taloudellinen tilanne; valtio ennemminkin kerää kunnilta rahaa ja vähentää kasvua kuin tukee valtionosuuksilla kuntien perustehtäviä.

Yleisesti on toki tiedossa, että kaikki liitoskunnista tulleet valtuutetut eivät ole olleet tyytyväisiä näihin kaupungissa tehtyihin päätöksiin ja ei niihin kuuluisiin ryhmäpäätöksiin.

Siksi viime syksyn aikana minua on kysytty ehdokkaaksi useampaankin kuntavaaliehdokaslistaan.

Ehdokkaaksi kysyminen on ollut kohteliasta ja osoittanut, että minua arvostetaan yli puoluerajojen ja kelpaisin edustamaan muitakin kuntavaalipuolueita. Olen myös tutkinut muiden vaalipuolueiden ohjelmia ja sanomaa eikä niissä ole sellaisia tavoitteita, joita en voisi hyväksyä, mutta……

Olen kolmannen polven demari eikä sille taustalle mahda mitään. Mutta demarikin voi olla uudenaikainen ja uudenlainen ja ajaa eteenpäin hyviä asioita, jotka hyödyttävät meitä kaikkia kaupunkilaisia, myös suuren Lohjan ääri-alueilla.

Toivon, että koko Lohjan alueella äänestäjät luottaisivat minun tietoihini ja taitoihini ja kykyyn tehdä hyviä päätöksiä koko Lohjan alueen asukkaiden parhaaksi. Ei vain yksin, vaan että tulevat yhteistyötahot ja –  ryhmät olisivat halukkaita tekemään yhteistyötä ja kehittämään koko Lohjaa, myös ääri-alueita.

Pirjo-Leena Forsström

Valtuutettu, sd, Lohja

Kuntavaaliehdokas, sd