SDP:n vaaliteltta Saukkolassa 25.3. klo 11-14.

Nummen alueen SDP-kuntavaaliehdokkaat pystyttivät vaaliteltan Saukkolaan lauantaina 25.3. klo 11-14. Keskustelujen lomassa oli tarjolla grillimakkaraa, joka maistui teltalla kävijöille keskustelun lomassa. Ilma oli hyinen, mutta se ei puhetta estänyt.

Muitakin SDP:n ehdokkaita saapui meidän paikkakunnan joukkoa täydentämään. Suosiota tietysti keräsi oman alueemme kansanedustaja Joona Räsänen, joka on aina hyväntuulinen. Joonalla on taito kohdata luontevasti kaikenikäisiä ihmisiä ja vastata heidän kysymyksiinsä.

Minä puolestani jouduin kolmen herran tiukkaan keskustelu- ja kyselytilanteeseen. Osaksi keskustelussa tuli kyllä moitettakin. Herroja puhututti Lohjan elämyskaivos.  ”Miten on mahdollista, että vaikka valtuusto on päättänyt, ettei Lohjalle tule eikä tuhlata rahaa elämyskaivoksen kehittämiseen, niin ette vaan voi mitään?”

Kyllä olikin aika vaikea vastata ja selittää tätä valtuuston päätöksen yli kävelemistä. Myönsin asian ja herättelin toivoa seuraavan hallituksen jämäkämmästä otteesta toteuttaa valtuuston päätöksiä.

Yleensäkin kulttuurimenot saivat kielteistä palautetta ja Lohjan orkesterin tarpeellisuudesta tosin keskusteltiin ihan myönteisessä hengessä. Kulttuuririennot ja – kokemukset ovat niin henkilökohtaisia, mutta keskustelujen aiheena kuitenkin puhututtivat montaa teltalla poikennutta henkilöä.

Eniten keskusteluissa tuli esille Lohjan ääri-alueiden autioituminen ja lähipalveluiden katoaminen. Sote-uudistusta mietittiin ihan yhteistuumin, mitä mahtaa tuoda tullessaan?

Lauantain kylmä viima oli se harmittavin asia, mutta toisaalta kuuma grillimakkara olikin silloin paikallaan. Harmiteltiin myös, että lehdistön edustajat eivät ehtineet teltalle. Mutta asian voi korjata, sillä demarit ovat  vaaliteltalla Saukkolassa lauantaina 8.4. klo 11-14. Silloin voi tulla vielä keskustelemaan ja kyselemään ehdokkaiden mielipiteitä Lohjan asioista, jos varsinaisen äänestyspäivän 9.4. ehdokkaan numero ei ole vielä selvillä. Toivon, että silloin sää on lämpimämpi ja ihmiset taas liikkeellä.

Pirjo-Leena Forsström

Kuntavaaliehdokas, sd,

Lohja, Saukkola