UUSILLA VALTUUTETUILLA VAIKEAT VALINNAT?

Kuntavaalitavoitteita alkaa vähitellen tulla julkisuuteen ja äänestäjien luettaviksi. Seuraavan valtuustokauden tavoitteet ovat hyvin yleisellä tasolla eikä mikään puolue voi luvata kaupunkilaisia syleileviä lupauksia.  Sosiaali – ja terveysalan parannuslupaukset eivät enää ole meidän päätettävissä.

Tulevan valtuuston päätösvaltaan jää Lohjan hallinnosta, sivistys-ja opetustoimesta, tekniikasta sekä investoinneista päättäminen. Suuresta sote-kokonaisuudesta jää kaupungin päättäjille noin 10% terveyden edistämistä ja myös esikasvatusosuus.

Valtuutettujen lupaukset ovat siis vähissä.

Nummen Työväenyhdistys vahvisti omat vaalitavoitteensa ja – lupauksensa kesäkuussa 2016 osaksi Lohjan Demarien vaalitavoitteita. Nummen Työväenyhdistyksen hallituksen vahvistamat vaalitavoitteet ovat lähellä kaikkia kaupunkilaisia ja tarkoitettu ajamaan kaikkien lohjalaisten etuja.

  • Kuntatalous hallintaan, emme hyväksy tuloveron korotusta
  • Julkinen liikenne pitää olla kaikkien käytettävissä Lohjan alueella
  • Lapsille terveet koulut
  • Leirintäalue, jossa matkailijoille mahdollisuus telttailuun ja palvelut matkailuautoille

Mutta tosiasiasiat huomioiden kuntavaalien jälkeen meille tulee uusia leikkauksia ja supistuksia, olkoot vaalilupaukset mitä tahansa ja istuu valtuustossa sitten ketä tahansa.

Meillä istuu nyt yksi Suomen oikeistolaisempia hallituksia. Sipilän hallitus harjoittaa rajua oikeistolaista politiikkaa, joka näkyy sen toimintatavoissa ja päätöksissä. Porvarihallitus on tosiasia.

Suomella on 102 miljardia velkaa, joka on kait noin 63 %  bruttokansantuotteesta. Se tarkoittaa sitä, että Suomen kansan tienaamasta tulosta on heti velkaa tuo prosenttiosuus. Kilpailukykysopimus eli KIKY ei ole tuottanut eikä tuota toivottua tulosta; senhän tiesi jo tavallinen kansalainenkin sisältöä ja vippaskonsteja kuunnellessa. Nyt on monesti sanottu, esim. talouspoliittinen työryhmä kertonut totuuden, että nämä säästötoimenpiteet eivät tule riittämään. Uusia valtakunnallisia säästöpäätöksiä on tulossa, niitä on pakko tehdä, mutta päätösten tekeminen jätetään kuntavaalien jälkeen.

Kuntavaalien jälkeen Suomen hallitus tekee sellaiset säästöpäätökset, jotka suoraan tulevat kohdistumaan tulevien valittavien valtuustojen toimintaan ja päätöksentekoon.

En haluaisi olla positiivisuuden pilaaja, mutta haluan olla rehellinen ja realistinen kuntavaaliehdokas.

Pirjo-Leena Forsström

Ehdokassivu: http://kuntavaalitlohja.fi/portfolio/pirjo-leena-forsstrom/