Mitä voisimme tehdä toisin?

Vaalikampanjani aikana olen tavannut paljon lohjalaisia ja saanut monia hyviä neuvoja sekä uusia ajatuksia. Viimeinen viikko on menossa kohti sunnuntain äänestyspäivää.

Tässä muutama ajatukseni jaettavaksi:

Vanhusten asiat ovat ja pysyvät tärkeyslistallani. Heitä pitää kunnioittaa aikuisina ihmisinä, jotka osaavat päättää omista asioistaan (terveydentila huomioiden). Heille pitäisi suoda kotioloja muistuttavat asumismahdollisuudet, jos he eivät enää kykene asumaan kotona.

Raideliikenne olisi tärkeä edistysaskel Lohjalle, saisimme uusia veronmaksajia ja yrityksiä. Nykyiset kuntalaiset voisivat matkustaa joustavammin lähikuntiin.

Opetus- ja koulutuspaikkoja tarvitsemme, ne takaavat jatkuvuuden Lohjalle. Koulutus on aina satsaus tulevaisuuteen, siitä ei saa leikata.

Mitä SOTE tarkkaan tuo tullessaan, emme vielä tiedä. Se on tiedossa, että kunnat ovat silloin vastuussa ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Terveytemme vaalimisen koen tärkeäksi, siihen voisi panostaa jo nyt enemmän, jotta kuntalaiset pysyisivät virkeämpinä fyysisesti ja henkisesti.

Lämmintä ja aurinkoista kesää toivoen Marianne Surakka,

Vihreiden kuntavaaliehdokas